Opskrifter » Hovedretter » Madtærter » Kødtærte
Kødtærte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kødtærte:
- 1 færdig tærtedej
- 300 g hakket oksekød
- 100 g hakket løg
- 1 fed knust hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 2 tsk oregano
- ½ tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk paprika
- 1½ dl oksebouillon
- 2 æg
- 1½ dl madlavningsfløde
- 1 tsk majsstivelse
- 4 spsk friskrevet parmesanost
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kødtærte:
Svits kød, hakket løg og hvidløg i olie i en bred gryde eller sauterpande, til kødet har delt sig og skiftet farve.
Skær peberfrugterne i små tern og tilsæt dem til kødet sammen med krydderier og bouillon.
Kog fyldet ind, til væsken er fordampet.
Beklæd tærteformen med dejen. Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 225°C i 10 minutter på midterste ribbe i ovnen.
Pisk æg, fløde og majsstivelse sammen med en gaffel.
Tag tærtebunden ud af ovnen. Fordel kødfyldet på bunden. Hæld æggeblandingen over. Drys revet ost over.
Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den ca. 35 minutter ved 200°.