Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Asiatiske Kødboller
Asiatiske Kødboller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave asiatiske kødboller:
- 600 g hakket max. 12% fedt hakket oksekød
- 50 g frisk ingefær
- 1 chili
- 4 fed hvidløg
- Salt
- 1 lime
- 2 dl terryakisoya
- 400 g broccoli
- 1 bundt koriander
- 500 g basmati ris
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Asiatiske Kødboller:
Hvidløg pilles og hakkes fint sammen med ingefær. Chilien flækkes, befries for kerner og hakkes fint. Hvidløg, ingefær og chili blandes, halvdelen røres i det hakkede oksekød sammen med 1 tsk salt.
Kødet trilles til valnøddestore boller og steges 6 minutter i olie/smør på panden og vendes hyppigt. Tag købollerne af og hold dem varme mens saucen laves.
Limefrugten skrælles og skæres i kvarte og tilsættes panden sammen med resten af ingefær, hvidløg og chili. Ristes let, ca. 1 minut,. Tilsæt herefter terryakisoyaen og kog ca. 5 minutter.
Kog broccolien og ris.
Broccoli anrettes med kødbollerne, saucen hældes over og retten serveres med ris.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.