Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Baconbøffer pÃ¥ Stegte Kartofler
Baconbøffer på Stegte Kartofler opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave baconbøffer på stegte kartofler:
- 800 g hakket oksekød
- 6 spsk rasp
- 1 dl vand
- 2 dl kaffefløde
- Salt
- Peber
- 2 spsk kartoffelmel
- 2 æg
- Lidt timian
- 1 stort løg
- 1 lille glas champignon
- Smør
- 10 skiver bacon
- 1200 g rå kartofler
- Salt
- Peber
- 2 dl kaffefløde
- Pynt:
- 3 tomater
- Persille
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Baconbøffer på Stegte Kartofler:
Raspen overhæles med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter.
Svits det hakkede løg og de skårne champignoner i lidt smør. Afkøles.
Bland løg og champignon med rasp, kød, kartoffelmel, æg, salt, peber og timian til en ensartet fars, der stilles koldt en times tid.
Skræl kartoflerne, skær den i ret tynde skiver og læg dem med lidt salt i et ildfast fad. Hæld fløden over. Steg kartoflerne på en rist på nederste rille i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Form kødet til 10 ovale bøffer. Rul en skive bacon omkring hver bøf. Læg bøfferne ovenpå de halvbagte kartofler. Sæt fadet i ovnen igen. Denne gang på mellemste rille, ved 225°C i ca. 20-25 minutter, til kartoflerne er møre.
Pynt med en skive tomat og en dusk persille.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.