Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Culottesteg
Culottesteg opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Culottesteg:
Tænd ovnen på 225°C
Snit culottens fedtlag i tern og gnid stegen med salt og peber. Sæt evt. stegetermometer i.
Læg stegen på ovnristen over en lille bradepande eller et ovnfast fad.
Brun stegen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Hæld fedtet fra efter bruning.
Dæmp varmen til 160°C og steg videre i 20-35 minutter. Centrums-temperaturen skal være 52-62°C afhængig af hvor rødt man ønsker kødet.
Lad stegen hvile i den slukkede ovn med ovndøren på klem i ca. 20 minutter inden forskæring.
Forskæring: Læg mærke til muskeltrådene. Begynd med at skære fra den spidse ende. Når man er ca. halvvejs, går muskeltrådene på den anden led. Vend derfor stegen og skær modsat.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.