Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Intervalstegt Okseculotte
Intervalstegt Okseculotte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave intervalstegt okseculotte:
- 1 okseculotte
- 4-6 fed hvidløg
- 2 tsk salt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Intervalstegt Okseculotte:
Fjern senerne fra bagsiden af kødet.
Rids oversiden - lav et ternet mønster, men pas på ikke at skære helt ned til kødet.
Gnid hvidløg og salt over culotten, og stil den i et ovnfast fad.
Vægt: 1-1,3 kg 1,3-1,5 kg 1,5-1,7 kg Over 1,7 kg
Interval 1 10 min. 12 min. 15 min. 20 min.
Interval 2 10 min. 12 min. 15 min. 20 min.
Interval 3 10 min. 12 min. 15 min. 20 min.
Interval 4 10 min. 12 min. 15 min. 20 min.
Interval 5 Til den når 56-57°C
Hviletid 45 min. 45 min. 45 min. 45 min.
Interval 1: Stil culotten i den 180°C varme ovn
Interval 2: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning
Interval 3: Sæt culotten tilbage i ovnen.
Interval 4: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning
Interval 5: Kom et stegetermometer i culotten, så spidsen af nålen er midt i kødet
Interval 6: Sæt culotten tilbage i ovnen, og tag den ud når stegetermoteteret siger 56-57°C.
Interval 7: Pak culotten ind i 3-4 lag stanniol, hæld væsken fra det ildfaste fad, og stil pakken tilbage i fadet. Lad culotten hvile i 45 minutter inden den skæres ud.
Husk at starte med at skære fra den spidse ende af culotten (mod fibrene). Nogle gange kan det være nødvendig at skære på den modsatte led, når du er knap halvvejs inde i stegen.
Opskriften er fundet på Henriks Gamle Blog
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.