Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Drengerøvsgryde
Drengerøvsgryde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave drengerøvsgryde:
- 500 g oksekød i tern
- 4 løg
- 2 gulerødder
- 2 pakker champignon
- 125 g baconskiver
- 200 g cocktailpølser
- 1 rød peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 2 store tomater
- 2 spsk dijonsennep
- 4 spsk paprika
- 1 spsk sambal oelek ELLER frisk chili
- 1 liter hønsebouillon
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 bakke cherrytomater
- ½ liter fløde
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Drengerøvsgryde:
Snit løgene fra top til bund
Skræl og skær gulerødderne i skiver
Rens champignonerne og skær dem i kvarte
Skær peberfrugten i store tern
Skær tomaterne i både
Varm en gryde med olie godt op. Tilsæt kødet (ungkvæg) og lad det brune godt af.
Tilsæt halvdelen af baconen og steg det godt igennem.
Tilsæt løg, peberfrugt, gulerødder og halvedelen af champignonerne, og lad dem stege med i 10-15 minutter.
Tilsæt så tomater, dijonsennep, sambal oelek (eller chili) og hakkede tomater og rør godt rundt. Tilsæt derefter hønsebouillonen, lad retten koge op, skru derefter ned og lad den simre en halv times tid.
Tilsæt fløden og lad retten simre videre i yderligere ½ time.
Hæld lidt olie i en pande, og svits pølserne sammen med resten af baconen og resten af champignonerne.
Hæld pølseblandingen på toppen af retten sammen med halverede cherrytomater og champignon og drys med basilikumblade på toppen.
Serveres med kartoffelmos eller ris.