Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Kartoffellasagne Alla Anne
Kartoffellasagne Alla Anne opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kartoffellasagne alla anne:
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse tomatpuré
- Efter smag: hvidløg
- 1 stort løg
- 2 mellemstore gulerødder
- 3 dl mælk
- Salt
- Peber
- Lasagneplader
- Rasp
- Smør
- 500 g kartofler
- Bechamelsauce:
- 25 g smør
- 2 spsk mel
- 2-3 dl mælk
- Salt
- Peber
- Revet muskatnød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kartoffellasagne Alla Anne:
Svits kødet i en gryde.
Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits med til løgene er klare.
Tilsæt derefter tomatpuré, de hakkede tomater og mælk.
Smag til med salt og peber. Lad saucen simre et kvarters tid
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver (evt. med et mandolinjern).
Lav nu bechamelsaucen:
Smelt smørret i en lille gryde, rør melet i, og tilsæt derefter mælken lidt efter lidt - til saucen har en passende konsistens. Smag til med salt, peber og muskatnød. (evt. kan der tilsættes lidt revet parmesanost).
Fordel nu lasagnen i en form hvor du skiftevis kommer et lag kødsauce, bechamelsauce og kartoffelskiver.
Afslut med et drys rasp og et par smørklatter.
Bag i en 180°C varm ovn i 35-45 minutter.