Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Ovnbagt HvidkÃ¥l med Spicy Oksekød
Ovnbagt Hvidkål med Spicy Oksekød opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave ovnbagt hvidkål med spicy oksekød:
- ½ hvidkål
- 2 store gulerødder
- Ca. 60 g fedtstof
- 2 hakkede løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1-1½ spsk cajunkrydderi*
- ½-1 tsk stødt koriander*
- ½-1 tsk stødt spidskommen
- Evt. lidt cayennepeber
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Ovnbagt Hvidkål med Spicy Oksekød:
Til 4 personer.
* Du kan sagtens bruge andre krydderier eller blandinger. F.eks. shawarmakrydderi, bbqkrydderi.
Riv hvidkålen og gulerødderne fint og hæld det i en skål.
Tag et stort ildfast fad og smør det godt med smør eller kokosolie. Opvarm nu fedtstoffet på en stor pande, og steg så meget hvidkål/gulerod, som der er plads til. Steg det ved høj varme, indtil hvidkålen bliver lidt brun i spidserne. Drys med lidt salt og peber. Hæld det over i det smurte fad. Gentag til alt hvidkål/gulerødder er stegt.
Opvarm ovnen til 200°C
Opvarm igen noget stegefedt på panden og steg de hakkede løg heri sammen med hvidløg. Brun kødet oveni løgene.
Hæld alle krydderier ved, og vend det hele godt rundt på panden. Når kødet er gennemstegt og krydderierne godt blandet i, hælder du alt kødet over i fadet til grøntsagerne. Vend det hele godt sammen.
Sæt fadet nederst i ovnen på en bageplade. Lad det stege i ovnen i 1-1½ time. Rør i det ca. hvert 20. minut.
Tag det ud, lad det køle lidt af, og servér.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.