Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Marineret Oksemørbrad
Marineret Oksemørbrad opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marineret oksemørbrad:
- 4 skiver (á ca. 150 g) oksemørbrad
- 6 spsk tør sherry
- 5 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk sort peber
- 1 knivspids cayennepeber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Marineret Oksemørbrad:
Rør sherry og 3 spsk olivenolie sammen i en lille skål. Pil hvidløgene og pres dem i. Krydr med salt, peber og cayennepeber.
Dup kødskiverne tørre og læg dem ved siden af hinanden i et lavt fad. Hæld marinaden over, dæk med folie og lad det marinere i køleskab i ca. 30 minutter. Vend kødet en gang undervejs.
Tag kødet op af marinaden, stryg hvidløget af og tør kødet let. Opvarm resten af olivenolien på en pande og steg kødet i 3-5 minutter (afhængig af tykkelsen) på hver side. Varm ovnen til 50°C.
Tag kødet af panden, læg det i et fad, dæk det til og hold det varmt i ovnen. Hæld lidt af marinaden på panden, lad det koge sammen og smag til.
Anret bøfferne på tallerkener og hæld den kraftige sauce over.
Forslag til tilbehør: råstegte kartofler og grøntsagsfad.
NB! Du kan få en fyldigere sauce ved at røre 2 spsk creme fraiche i.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.