Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Spaghetti med Italiensk Kødsauce
Spaghetti med Italiensk Kødsauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave spaghetti med italiensk kødsauce:
- 400 g hakket oksekød
- 4 spsk olivenolie
- 2 løg
- 2 stængler bladselleri
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk tomatpuré
- ½ flaske rødvin
- Ca. 8 dl oksebouillon
- 1 bundt bredbladet persille
- Salt
- Friskkværnet peber
- 400 g spaghetti
- Revet parmesanost
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Spaghetti med Italiensk Kødsauce:
4 personer.
Varm olien i en rummelig gryde eller sautérpande og steg kødet 3-4 minutter, mens der røres i det.
Skræl løg, bladselleri og gulerødder. Løg og bladselleri skæres i tynde skiver og gulerødderne skæres i tern.
Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde, fine skiver.
Kom alle grøntsagerne i gryden til kødet. Kom så tomatpureen og den halve flaske rødvin i - og rør godt rundt.
Lad retten simre - uden låg - til rødvinen næsten er fordampet. Tilsæt så bouillonen, læg låg på gryden og lad saucen småsimre i 2 timer. Rør i gryden undervejs og tilsæt evt. lidt vand, så saucen ikke koger tør og brænder på.
Når saucen mangler ca. 10 minutter, koges spaghettien i en gryde med masser af letsaltet vand. Det er vigtigt, at spaghettien kun koges "al dente" (mør, men stadig med bid i).
Hæld vandet fra spaghettien og vend det ned i gryden med kødsaucen, så det hele er blandet.
Smag til med salt og peber og pynt med finthakket persille. Serveres med masser af friskrevet parmesanost.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.