Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Baconruller
Baconruller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave baconruller:
- 750 g kartofler
- 400 g porre
- 3 dl oksebouillon
- Salt
- Peber
- 400 g hakket oksekød
- 200 g hakket svinekød
- 1 æg
- 300 g kogte, kolde kartofler
- 1 dl piskefløde
- Salt
- Peber
- 125 g bacon i skiver
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Baconruller:
Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver.
Rens porrerne og skær dem i 1 cm brede stykker. Læg begge dele i et ovnfast fad, og hæld bouillonen over. Krydr med salt og peber.
Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i en 200°C (almindelig ovn) i 20 minutter.
Bland hakket oksekød, hakket svinekød, mosede kartofler og så meget fløde, der er nødvendigt, for at farsen er fast. Tilsæt krydderier.
Form med fugtige hænder farsen til 8 aflange ruller, og slut med en skive bacon om hver.
Læg rullerne ovenpå kartoflerne og porrerne, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, til kødet er gennemstegt, og baconen gylden. Sørg for at dyppe med bouillonen ind imellem.
Server med en grøn salat.