Madkampen.dk » Ingredienser » Parmesanost
Opskrifter på mad med Parmesanost
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor parmesanost indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Sense - Blomkålsbrød
Pisk æggene i en skÃ¥l. Kom blomkÃ¥l (lavet til blomkÃ¥lsris), parmesanost, majsmel, sesamfrø og krydderi i og vend det godt sammen. Fordel dejen til 8 brød pÃ¥ bagepapir, drys med tørret chili. Bag dem ca. 20 minutter ved 180Â...
-
Sense - Tortillapizza med Hakket Oksekød
Tænd ovnen på 180°C Lav en ordentlig portion fyld (af oksekød, løg, hvidløg, porre, ketchup og kryderier), som du kan fryse portionsvis eller bare gemme til de næste par dage. Læg tortillaen på et stykke bagepapir, smør med ...
-
Parmesankiks
Bland de tørre ingredienser godt sammen, og kør det hele sammen på en røremaskine, eller ælt det sammen i hånden. Rul dejen til en lang pølse og kom den i køleskabet natten over (eller fryseren et par timer). Skær skiver af c...
-
Dip til Grøntsagsstænger
Rør alle ingredienserne sammen, og stil dippen koldt indtil servering. Ideer til grøntsagsstænger: agurk, gulerødder, slikærter, broccoli, bladselleri....
-
Penne med Asparges & Bacon
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Steg bacon på panden til det er næsten sprødt. Så tilsættes løg og hvidløg, som steger med, til baconternene er sprøde. Svits aspargesstykker, broccolibuketter, gulerodsskiver og tomat...
-
Nem Carbonara
Kog macaronien efter anvisningen på pakken. Klip baconen i små stykker, og steg dem sprøde på en pande. Tilsæt kødresten (jeg brugte lidt skinke fra fryseren), finthakket løg og revet squash, og lad det svitse med et par minut...
-
Madpakketærter med Spinat & Parmesan
Giver 12 små tærter. Rør creme fraiche godt sammen med hytteost og æg. Kværn peber i og tilsæt salt (ikke for meget, da parmesan også salter). Ris pinjekernerne på en tør pande, hak dem og hæld dem over i en skål. Kom...
-
Blomkålssalat med Parmesan & Mandler
Til 4 personer (som tilbehør). Rist mandlerne på en tør, varm pande til de har fået lidt farve (ca. 15-20 minutter.). Kom blomkålsbuketterne i en foodprocessor sammen med mandlerne (alternativt en minihakker lidt ad gangen). S...
-
Sense - Kartoffelpizza
Kom olie på panden, læg kartoffelskiverne i sammen med parmesan. Læg låg på og giv det 5 minutter ved lav varme. Hæld tomatsauce, champignonskiver og mozzarella ovenpå. Slå ægget ud i midten. Læg igen låg på og giv det 5 minu...
-
Lindas Lækre Pesto
Skyl basilikummen godt - du kan godt bruge stænglerne. Kør alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor. Tilføj olie undervejs til konsistensen bliver helt rigtig. Ønskes en tyk pesto, skal der bruges ekstra kerner og o...
-
Cremet Kylling med Soltørret Tomat
Opvarm ovnen til 200°C Krydr kyllingelårene med salt og peber. Smelt 2 spsk smør i en sauterpande, og læg kyllingen i. Svits begge sider, til de har fået farve - 2-3 minutter på hver side, og læg dem så til side. Smelt rest...
-
Sund Pizzabund med Gulerod
Skræl gulerødderne og riv dem helt fint. Hæld derefter gulerødderne over i et stykke rent stof og pres alt væden ud af dem. Bland de saftfrie gulerødder med revet parmesan, presset hvidløg og æg. Når massen er ensartet, f...
-
Grøntsagsbrød med Bønner & Spinat
Tø spinat og bønner op og hæld vandet fra. Hak blomkålen (squash, gulerødder eller broccoli kan også bruges) i en minihakker. Spinat og bønner samt mandler hakkes også fint i minihakkeren. Saml alle ingredienserne i en skå...
-
Krydrede Kødboller i Tomatsauce
Rør alle ingredienserne til farsen, og form små kødboller (kom det hele i en frysepose, klip et hul og pres farsen direkte på panden). Steg kødbollerne på panden, men steg dem ikke helt færdige. Tag bollerne af panden. Hæld to...
-
Blomkålssalat med Mandler
Skær blomkålen i finde tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Høvl parmesanosten (du kan også bruge en anden hård ost, evt. pecorino). Vend blomkålen med saltmandler, ost og vend til sidst lidt olivenolie i....
-
Kartoffelpizza
Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt godt. Kør alle ingredienserne til pestoen i en minihakker eller foodprocessor. Rul 2 flade bunde af dejen og fordel pestoen derpå. Tør kartoffelskiverne i et vi...
-
Italiensk Squashfad
Til 4 personer. Sær champignon og squash i skiver og hak løget. Svits champignon og løg i olie. Tilsæt squash - lidt ad gangen, til de er fladet sammen. Tilsæt oregano, basilikum, hvidløg og salt. Tilsæt til sidst de hakkede...
-
Hamburgerryg Piccata med Rissalat
Skær kødet i skiver af ca. ½ cm. Bland mel og peber og vend hamburgerryggen heri. Pisk æg, vand og ost sammen og vend skiverne heri. Varm smør og olie op på en slip-let pande, til det er lysebrunt. Steg kødskiverne gyldne ve...
-
Risotto med Oksekød & Tomat
Svits kødet i en gryde i lidt olie fra de soltørrede tomater. Hak løget og svits det med. Tilsæt risene og rør rundt. Hæld bouillon og timian i gryden og rør godt rundt. Lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Hak tom...
-
Spinatmuffins
Alle ingredienserne blandes sammen i en skål. Fordel dejen i silikoneforme (eller muffinsforme) og bag dem ved 175°C i ca. 30 minutter. Serveres med en lille salat eller nogle grøntsagsstænger....
-
Champignonlasagne
Rens og skær champignonerne i kvarte. Hak løgene fint. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bliver brunt. Svits champignon og løg i ca. 3 minutter. Præs væden fra spinaten, og vend den i champignonblanding...
-
Pasta med Svampesauce
Læg de tørrede kantareller i en lille skål og overhæld dem med vand. Lad dem udbløde i vandet i ca. 1 time. Skyl dem grundigt for at fjerne eventuelle rester af jord. Lad dem dryppe af i en sigte. Rens champignonerne og østershatte...
-
Kødboller i Spicy Tomatsauce med Frisk Pasta
Til 2 personer. Alle ingredienserne kommes i en skål og æltes med hænderne. Form farsen som små boller, som steges af på en pande og derefter bages færdige i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Til tomatsaucen skæres tomater...
-
Bagte Mozzarella Kyllingeruller
Skær kyllingen i 8 stykker og bank dem tynde og flade med en kødhammer. Hæld raspen i en dyb tallerken sammen med 2 spiseskefulde af den revne parmesanost. Hak spinaten og sautér den kort sammen med det pressede hvidløg og en smu...
-
Pasta med Bacon & Pocherede Æg
Til 2 personer. Sæt rigeligt vand over til pasta og æg - i 2 gryder. Salt begge dele godt. Steg baconen sprød på en varm pande. Tag den af panden og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kog pastaen al dente efter anvis...