Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Gryderet med Kartoffelmos
Gryderet med Kartoffelmos opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gryderet med kartoffelmos:
- 500 g skært svinekød i tern
- 1 finthakket zittauerløg
- 25 g smør
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 1½ tsk tørret basilikum
- 1 dåse hakkede tomater
- 250 g champignon
- 1½ dl madlavningsfløde
- Kartoffelmos:
- 1 kg kartofler
- 1½ dl mælk
- 50 g smør
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Gryderet med Kartoffelmos:
Skær kødet i små terninger. Brun kød og løg i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderier og tomater med væde. Lad retten småkoge i 45 minutter.
Rens champignon og skær dem i skiver. Bland dem i kødet og kog retten videre ca. 15 minutter, til kødet er mørt. Hæld fløde ved kødet. Kog saucen godt igennem og smag retten til.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.