Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Kødboller i Selleri
Kødboller i Selleri opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kødboller i selleri:
- Kødboller
- 400 g hakket svinekød
- 1 lille revet løg
- 60 g mel
- Ca.3 dl mælk
- 1 æg
- 1½ tsk salt
- 1/4 tsk peber
- Sellerisovs:
- Ca. 750 g knoldselleri
- Ca.7½ dl vand
- 1 tsk salt
- 50 g margarine
- 60 g mel
Opskrift indsendt af Hanne N. Kristensen
Sådan laver du Kødboller i Selleri:
Selleri skæres i tern, koges i det saltede vand og tages op.
Kødfarsen røres med revet løg. Melet røres til en jævning med de 3 dl mælk og røres derefter i farsen. Ægget røres i og salt og peber tilsættes.
Herefter formes bollerne (ikke alt for store) med en dessertske, og koges i sellerivandet.
Når alle bollerne er kogte, tages de op af vandet, og vandet jævnes med en smørbolle (laves af de 50g margarine og de 60g mel).
Selleri og boller kommes i sovsen.