Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Pulled Pork
Pulled Pork opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pulled pork:
- 2 kg nakkefilet
- 2 liter vand
- 130 g salt
- 2 laurbærblade
- 2 stjerneanis
- Rub:
- 50 g brun farin
- 40 g paprika
- 2 spsk friskkværnet peber
- 2 spsk salt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk røget paprika
- Vinegarsauce:
- 1 dl æblecidereddike
- 1 dl ufiltreret æblemost
- 1/4 dl ketchup
- 25 g brun farin
- 1 tsk chiliflager
- Ca. 2 tsk havsalt
- Ca. 1 tsk friskkværnet peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Pulled Pork:
Dagen før:
Giv vand, salt, laurbærblade og stjerneanis et lille opkog, så saltet bliver helt opløst. Afkøl lagen.
Læg nakkefileten i saltlagen - dæk godt med husholdningsfilm, og sæt evt. noget tungt over, så det bliver holdt nede. Sæt stegen på køl til om aftenen (8-10 timer).
Bland alle ingredienserne til rub´en.
Om aftenen tages nakkefileten op af lagen, og tørres godt af. Gnub stegen godt ind i rub. Sørg for at komme ind i alle folder. Pak stegen godt ind i enten en plastikpose eller film og læg den på køl til næste morgen.
PÃ¥ selve dagen:
Sæt nakkefileten i en kold ovn, og tænd den på 110° (over- og undervarme). Den skal have 12-14 timer, til den har en kernetemperatur på 95°C. Alt efter nakkefiletens størrelse og ovnen kan tilberedningstiden variere.
Bland alle ingredienserne til vinegarsaucen. Giv dem et opkog, og køl den af.
Når stegen er færdig, trækkes kødet fra hinanden med 2 gafler, og vendes i vinegarsauce.
Server evt. i hjemmebagte burgerboller med hjemmelavet barbecuesauce, coleslaw og en iskold øl.
Opskriften er fundet på www.rigeligtsmor.dk