Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Honningkager
Honningkager opskrift
Ingredienser
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Honningkager:
Kom honning i en gryde og varm op under omrøring til den er smeltet.
Kom sukkeret i en skål og hæld den varme honning over under omrøring. Lad det køle lidt af.
Pisk ægget sammen og rør det i honning/sukker massen sammen med krydderier, natron og mel. Ælt dejen sammen.
Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og udstik den i forskellige figurer. Lav evt. et hul i kagerne til ophæng.
Læg figurerne på en bageplade med bagepapir.
Bages 10-12 minutter i en 165°C forvarmet ovn.
NB! Hold øje med kagerne, da de hurtigt kan blive brændt. Lad dem afkøle på en bagerist.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.