Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Juleskumfiduser
Juleskumfiduser opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave juleskumfiduser:
- 2 1/4 dl sukker
- 40 g glukosesirup
- ½ dl vand
- 7 blade husblas
- 100 g æggehvider
- 2 spsk flormelis
- rød eller grøn frugtfarve
- 2 dl flormelis
- 2 dl kartoffelmel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Juleskumfiduser:
Hæld sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet gryde, og lad massen koge, til den har nået 100°C.
Læg husblasen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og smelt husblasen.
Pisk æggehvider, flormelis og farve i en skål med en elpisker, til massen er stiv.
Når massen i gryden har nået en temperatur på 127°C, hældes den under fortsat piskning ned i æggehvidemassen.
Tilsæt den smeltede husblas og fortsæt med at piske, til massen er fast og skinnende og er begyndt at køle af.
Bland flormelis og kartoffelmel, og hæld det ud i en bradepande.
Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt stænger ud i bradepanden. Lad dem køle af ved stuetemperatur. Klip stængerne i stykker af ønsket størrelse og rul stykkerne i flormelisblandingen. Opbevar skumfiduserne i et glas med låg ved stuetemperatur.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.