Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Stegt And
Stegt And opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave stegt and:
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Stegt And:
Gør anden i stand. Fjern overflødigt fedt (ved gumpen). Gnid den indvendigt og udvendigt med salt og peber.
Skræl æblerne og skær dem i både.
Del leveren i 2-3 stykker og skær hjertet i skiver. Brun det i lidt afsmeltet andefedt. Læg æbler, lever, hjerte og svesker i anden. Luk med kødnåle.
Læg anden med ryggen opad på ovnristen over en bradepande. Sæt anden i ovnen på nederste ribbe. Steg den i 40 minutter pr. kg ved 160°C.
Kog vinger, hals og kråse i vand sammen med urter og salt.
Hæld fedtet fra bradepanden op i en skål efter 3/4 times stegning. Vend anden. Si kogekraften til sovs og hæld den i bradepanden. Steg anden videre, til den er færdigstegt.
Hæld stegeskyen fra og si den ned i en kasserolle.
Efterbrun evt. anden. Skru ovnen op til 225°C. Hæld 1 spsk koldt vand over andebrystet og efterbrun 10-15 minutter med åben ventil eller ovndør på klem. Hold godt øje med anden, så den ikke bliver for brun.
Sluk ovnen og lad anden stå 10-20 minutter med ovndøren på klem.
Skum fedtet af skyen og hæld 4 dl sky i en kasserolle. Bring det i kog. Ryst vand og mel til jævning og hæld den i sovsen ved konstant piskning.
Dæmp varmen og indkog sovsen 5 minutter. Tilsæt evt. 1 dråbe kulør, smag sovsen til.