Opskrifter » Søde Sager » Konfekt » Chokoladekonfekt
Chokoladekonfekt opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladekonfekt:
- 150 g kakao
- 510 g sukker
- 1 tsk salt
- 2 spsk sirup
- 2 dl fløde
- 2 spsk margarine
- 1 spsk vanillesukker
- 50 g hakkede hasselnødder
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokoladekonfekt:
Bland kakao, sukker og salt i en tykbundet kasserolle.
Tilsæt sirup og fløde og kog blandingen ved svag varme. Rør rundt af og til.
Konfektmassen er færdigkogt efter ca. 30 minutter, eller når den holder knækprøven, dvs. en dråbe af massen skal danne en kugle, når man lader den dryppe ned i en skål med koldt vand.
Tilsæt fedtstoffet.
Hæld massen op i en skål og pisk den tyk. Bland vanillesukker og de hakkede nødder i.
Hæld chokolademassen i en form, der er penslet med olie. Lad den stivne.
Derpå skæres konfektmassen i firkanter i passende størrelse.
Stykkerne pyntes med halve valnøddekerner
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.