Opskrifter » Tilbehør » Kartofler » Italienske Flødekartofler
Italienske Flødekartofler opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave italienske flødekartofler:
- 4 dl madlavningsfløde
- 1 brik mornaysauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 3-4 fed hvidløg
- 250 g bacontern
- 4-5 store bagekartofler
- 1 stort løg
- 1 glas syltede peberfrugter
- 2 tsk paprika
- 1 tsk sukker
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Italienske Flødekartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Steg baconternene sprøde i en gryde eller på en pande.
Lad løgene svitse med et par minutter, til de har fået lidt farve.
Tilsæt hvidløg og paprika og lad det svitse med lidt.
Derefter tilsættes fløde og mornaysauce, kog op, tilsæt sukker og smag til med salt og peber.
Læg kartoffelskiverne i et ildfast fad, og hæld saucen over. Fordel baconstykkerne og peberfrugterne jævnt.
Sæt fadet i en 200°C varm (varmluft) ovn i ca. 1 time, eller til kartoflerne er møre.
Tip! Kartoflerne er meget lækre dagen efter, så de kan nemt laves dagen før de skal bruges.