Madkampen.dk » Ingredienser » Bagekartofler
Opskrifter på mad med Bagekartofler
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor bagekartofler indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Sprøde Pommes Frites i Ovn
Til 4 personer. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i store stave. Skyl stavene i en skål med vand til det værste stivelse er væk (det tager 30-40 sekunder). Kog stavene i vand med eddike i 10-12 minutter alt efter hvor store de...
-
Kartoffeltærte
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre uden salt. Rør margarine og sukker grundigt og rør derefter et æg i ad gangen. Kom de afkølede, mosede kartofler i sammen med salt, appelsinskal og appelsinsaft. H...
-
Halve Bagte Krydderkartofler
Skær kartoflerne over på midten. Krydr med salt, peber, oregano, chili, godt med rasp og en smørklat på toppen. Bag kartoflerne i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter....
-
Mexikansk Bønnegryde
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 timer. Lad dem dryppe af. Skræl kartofler, gulerødder, løg og selleri og skær dem i tern. Rens porrerne og skær dem i ringe. Flæk chilien, fjern kernerne og skær den ...
-
Mexicansk Suppe med Creme Fraiche
Skær gulerødder og kartofler i små tern og svits dem på panden med lidt chili. Vandet og bouillonterningerne bringes i kog. Herefter kommes de hakkede tomater og tomatpureén i gryden. Rens og skær forårsløgene i tynde ringe, o...
-
Italienske Flødekartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Steg baconternene sprøde i en gryde eller på en pande. Lad løgene svitse med et par minutter, til de har fået lidt farve. Tilsæt hvidløg og paprika og lad det svitse med lidt. Der...
-
Fyldte Bagte Kartofler med Bacon & Ost
Prik huller i kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 1 time. Steg baconternene sprøde, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Tag kartoflerne uf ad ovnen, og halvér dem på langs. Skrab indholdet ud af kartoflerne (lad...
-
Kartoffel-Sellerigratin
Skræl selleri og kartofler, del sellerien et par gange, og snit begge dele i papirtynde skiver. Læg kartoffel- og selleriskiver lagvis i en bradepande af metal (35x25cm) beklædt med bagepapir. Drys salt, peber, muskatnød og ost melle...
-
Burger på Naanbrød med Mynteyoghurt
Til 4 personer. Rør kødet med karrypasta og krydr godt med salt og peber. Form farsen til aflange bøffer, der passer til naanbrødene i størrelsen. Opvarm en pande med olie og brun bøfferne godt på begge sider. Skru ned for v...
-
Hasselback Kartofler med et Twist
Skræl kartoflerne og skær dem over på midten. Rids dem 8-10 gange, og kom dem på en plade med bagepapir. Smør kartoflerne med dijonsennep og drys lidt olivenolie over. Drys til sidst finthakkede valnødder over. Bag kartoflern...
-
Branade
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Lad dem koge i 15-20 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Pil hvidløgene og snit dem fint. Vask og tør persillen, og hak den fint. Mos kartoflerne, og bland dem med creme fraic...
-
Pommes Anna
4 personer. Skær kartoflerne i så tynde skiver, som muligt. Skyl skiverne i koldt vand og dup dem tørre. Gør det samme med rødbederne. Kom bagepapir i en bradepande (ca. 22x27cm). Læg kartofler og rødbeder lagvis, sålede...
-
Flødekartofler
Skræl kartoflerne, og skær/riv dem i skiver. Fordel kartoflerne i fadet, og krydr med salt og peber. Skær løgene i tynde strimler, og bland dem i. Bland fløde, mornaysauce og sødmælk i en skål, og hæld det over kartoflerne...
-
Varm Kartoffelroulade med Spinat
Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Bland kartoflerne med æggeblommer, revet ost, salt og peber. Smør kartoffelmassen på bagepapir på en bageplade, og tryk det hårdt sammen. Bag rouladen i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C ...
-
Festlige Bagekartofler
Sæt ovnen på 100°C. Skyl og skrub kartoflerne godt. Prik skallen med en gaffel, så dampen kan slippe ud. Læg dem i et ovnfast fad, og sæt dem ind nederst i ovnen. Bag ca. 1 time (store kartofler 15-30 minutter længere). Kontrollér m...
-
Hasselbackkartofler med 3 Krydderiblandinger
Sæt ovnen på 225°C. Skrub kartoflerne godt. Skær dem i tynde snit uden at skære dem helt igennem. Læg kartoflerne i en bradepande eller et ovnfast fad. Smelt smørret og pensl eller hæld det ned mellem kartoffelskiverne. Drys med ...
-
Bagte Kartofler med Krydret Souffléfyld
Kartoflerne skylles, prikkes og drysses med havsalt. Bages ved 200°C i ca. 1 time. Ingredienserne til fyldet (laks, purløg, kapers, soltørrede tomater) blandes. Der skæres et låg af kartoflerne, hvorefter de udhules. Kartoffelin...
-
Cremekartofler
Skræl kartoflerne og riv dem i fine lange strimler. Kog dem op med mælk, fløde, timian, salt og peber. Rør hele tiden under opkogningen, så massen bliver fin og glat. Smag til med citronsaft og kyl det hele i et ildfast fad, dere...
-
Rösti med Stenbidderrogn, Creme Fraiche & Rødløg
Bagekartoflerne skrælles og rives groft på rivejern og kommes straks i iskoldt vand. De knuges fri for vand og steges i en blanding af olie og smør på panden, til de har sat sig lidt. Derefter formes de i passende portioner og press...