Opskrifter » Tilbehør » Kartofler » Kartoffelklatter med Spidskommen & Koriander
Kartoffelklatter med Spidskommen & Koriander opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kartoffelklatter med spidskommen & koriander:
- 200 g skrællede, hakkede, melede kartofler
- 100 g ærter
- 3 skiver hvidt brød
- 1 finthakket løg
- ½ tsk stødt koriander
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk chilipulver
- 1/4 tsk stødt kommensfrø
- 5 cm skrællet og revet ingefær
- et par finthakkede blade koriander
- 4 spsk vegetabilsk olie
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kartoffelklatter med Spidskommen & Koriander:
Bring en gryde vand i kog. Kom kartoflerne i, og kog dem møre. Hæld vandet fra, og sæt dem til side.
Imens koges endnu en gryde vand. Kom ærterne i, og kog til de er møre. Hæld vandet fra, mos dem, og sæt dem til side.
Udblød brødet i en skål med koldt vand i 5 minutter, mens grøntsagerne koger.
Forvarm ovnen til 50°C
Pres så meget vand fra brødet som muligt. Kom det i en skål sammen med kartofler, ærter, stødt koriander, salt, chilipulver, spidskommen, ingefær og korianderblade. Bland med en træske.
Kom lidt vand på hænderne, og rul kartoffelblandingen til 12 lige store kugler. Tryk dem flade, til de er ca. 1 cm tykke.
Opvarm olien på en pande ved middel varme. Læg så mange kartoffelklatter på, som der er plads til, og steg dem i 4 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde på begge sider. Vend dem en gang. Tag dem af panden, og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle. Hold dem varme i ovnen, mens du steger resten.
De kan steges i forvejen og opvarmes i ovnen ved 180°C inden servering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.