Opskrifter » Vegetar Retter » Vegetariske Hovedretter » Karrygryde med Kartofler
Karrygryde med Kartofler opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave karrygryde med kartofler:
- 500 g kartofler
- 1 stort løg
- 1 spsk jordnøddeolie
- 1 tsk brune sennepsfrø
- 4 tsk karry
- 2 store tomater
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 1 1/4 dl kokosmælk
- 2 store gulerødder
- 2 spsk frisk koriander
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Karrygryde med Kartofler:
Pil og hak løget. Opvarm olien ved jævn varme i en stor teflonstegegryde. Steg løget mørt under omrøring, ca. 5 minutter. Tilsæt sennepsfrøene og steg yderligere 2 minutter. Tilsæt karry (eller currypasta), rør rundt hele tiden i 1 minut.
Skyl og tern tomaterne. Kom tomat, bouillon og kokosmælk i gryden. Lad det få et opkog under omrøring.
Skrub kartoflerne og del dem i både med skallen på. Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Kom kartofler og gulerødder i gryden og bring det i kog. Skru ned, læg låg på og lad det simre ca. 20 minutter eller til kartoflerne er møre.
Hæld retten op i en varm serveringsskål. Garnér med skyllede koriander- eller persilleblade. Servér straks.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.