Opskrifter » Vegetar Retter » Vegetariske Hovedretter » Pocherede Æg med Salatbund
Pocherede Æg med Salatbund opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pocherede Æg med salatbund:
- 4 store friske æg
- 1 dl eddike
- 1 liter vand
- Icebergsalat
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 dl vegetabilsk salatolie
- Friske krydderurter
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pocherede Æg med Salatbund:
Kom vand og eddike i en gryde og bring det til kogepunktet. Hold temperaturen på kogepunktet, væsken må ikke boble, kun lige bevæge overfladen.
Æggene udslåes i en kop et ad gangen og hældes meget forsigtigt i gryden. Hviden samles evt. om blommen med en hulske.
Æggene pocheres i ca. 3 minutter sådan at hviden stivner og blommen forbliver blød.
Blade fra icebergsalaten anrettes på et lille fad.
Hvidvinseddike og salatolie blandes og tilsættes krydderurter, salt & peber. Hældes over salaten.
De pocherede æg anrettes varme eller afkølede på bladene af icebergsalat, pyntet evt. med en kørvelkvist.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.