Madkampen.dk » Ingredienser » Krydderurter

Opskrifter på mad med Krydderurter

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor krydderurter indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Blomkålssalat med Feta, Rødløg & Hindbær

    Del blomkålen i helt små buketter. Vend den med fetaost, hindbær, hakkede nødder og syltede løg. Skyl og slyng krydderurterne tørre. Kom krydderurterne og halvdelen af yoghurten i en blender og kød til en grøn creme. Rør r...


  2. Farseret Mørbrad

    Til 4-6 personer. Brun den krydrede mørbrad i olie. Rens svampene og blend dem til jævn fars, der røres med kalvekød, æg og krydderurter. Farsen kan tilsættes lidt rasp eller mel, hvis den er for våd. Rør olie og peberfr...


  3. Nemme Naanbrød

    Krydderurter

    Opvarm mælken til den er fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt ægget. Rør mel, salt og sukker i gærblandingen og ælt til dejen er sammenhængende. Lad dejen hvile 1 time et lunt sted. Skær dejen i 12-14 små stykker. Tryk...



  4. Bønnesalat med Rødløg & Tomater

    Bring rigelig letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i koldt vand, dræn dem og lad dem dryppe af. Pisk olie og eddike sammen og smag til med sukker. Vend marina...


  5. Hvidløgs-Paprika Smør

    Hæld smørret ud på en tallerken, og tilsæt den ønskede mængde hvidløg (presset). Tilsæt 1-2 spsk paprika og lidt salt og peber. Bland det hele godt, og smag om der er noget, der mangler. Put det hele i en sprøjtepose, og ...


  6. Frokostvafler med Flødeost & Skinke

    Giver 8-10 stk. Pisk æggene skummende og tilsæt salt. Bland hvedemel med bagepulver, rør gradvist mælk i og tilsæt blandingen til æggeskummet sammen med ost. Pisk dejen jævn. Bland olie eller smør forsigtigt i dejen. Varm v...


  7. Mexicanske Pandekager med Kartofler & Kidneybønner

    Læg kidneybønnerne i blød i 10-12 timer og kog dem i nyt vand i ca. 30 minutter. Skær kartoflerne i små tern og hak krydderurter, chili, hvidløg samt tomater fint. Bland derefter alle grøntsagerne med kidneybønnerne og kom dem...


  8. Citronkartofler med Friske Krydderurter

    Start med at rense kartoflerne godt og behold bare skrællen på. Skær kartoflerne i mindre stykker, så de passer i stanniolpakkerne. Lav 4 stanniolpakker af passende størrelse og husk at lave plads til lukningen i toppen, når du fyl...


  9. Nem Gryderet med Kalvekød & Valnødder

    4 personer. Skær stokkene af østershattene og riv hattene i strimler. Rens forårsløgene og skær dem på skrå i tynde skiver. Skyl druerne - halvér og udsten dem. Varm en wok eller stegegryde op med lidt olie i. Begynd med at br...


  10. Bønnesalat med Bacon

    krydderurter

    Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg (ellers mister de den flotte farve) ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i ...



  11. Kylling med Krydderurter

    1 person Tilbered bulguren. Læg kyllingefileten i et ovnfast fad. Pensl den med margarine blandet med soyaen. Bland citronskal og hakkede krydderurter, og drys det over kyllingen. Tilberedes i ovn ved 200°C i ca. 20 minutter. Se...


  12. Cremet Høstsuppe

    Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Kom grøntsager og løg i en blender eller foodprocessor og blend det i ca. 10 sekunder. Bring vand og bouillon i kog og tilsæt halvdelen af de blendede grøntsager. Kog dem ved jæ...


  13. Pasta med Æg & Krydderurter

    Pisk æggene sammen med fløde og ost. Kog pastaen. Lad den dryppe af og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt æggeblandingen og rør den sammen med pastaen til en cremet konsistens. Vend spinat og krydderurter i og server straks....


  14. Små Grøntsagspier

    Bland mel, grahamsmel, margarine, kvark og vand til en dej i en skål eller med køkkenmaskine. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for blød. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i 30 minutter. Skræl gulerødder og kålrabi og skær de...


  15. Fennikelgratin med Skinke

    Rens, skyl og blanchér fennikelen i letsaltet vand, ca. 3 minutter. Tag fennikelen op, lad den dryppe af og svale af. Mål 5 dl af kogevandet op. Del fennikelen i 8 dele, fjern den grove stok. Smør et gratinfad med let smeltet eller f...


  16. Urtekrydrede Boller

    Rør gæren ud i det fingervarme vand. Tilsæt sukker, yoghurt, æg, margarine, salt og krydderurter. Bland det godt. Bland de 2 slags mel, men hold 1½ dl tilbage. Rør yoghurtblandingen i med mixer på mellemste hastighed. Kom resten a...


  17. Festlige Bagekartofler

    Sæt ovnen på 100°C. Skyl og skrub kartoflerne godt. Prik skallen med en gaffel, så dampen kan slippe ud. Læg dem i et ovnfast fad, og sæt dem ind nederst i ovnen. Bag ca. 1 time (store kartofler 15-30 minutter længere). Kontrollér m...


  18. Pocherede Æg med Salatbund

    Kom vand og eddike i en gryde og bring det til kogepunktet. Hold temperaturen på kogepunktet, væsken må ikke boble, kun lige bevæge overfladen. Æggene udslåes i en kop et ad gangen og hældes meget forsigtigt i gryden. Hviden samle...


  19. Krydderurtesauce

    Sautér de finthakkede løg, de skal lige tage lidt farve. Tilsæt hvidvin, og kog lidt ind. Kom fonden i og kog det hele igennem ca. 5 minutter. Tilsæt mælk og tomatpuré og kog igennem igen. Jævn evt. saucen med lidt hvedemel ...


  20. Hvidløgs-Sampesuppe med Sprøde Tortillaer

    Pil hvidløgene og skær dem et par gange igennem. Rens svampene og hak dem groft. Smelt smørret og kom hvidløgene i. Rør i dem ved svag varme 5-8 minutter, så de ikke bliver brune. Kom svampene i og rør til de er skrumpet ...


  21. Kalkunfarseret Kylling med Krydderurter

    Udben kyllingen: 1. De yderste vingespidser og lidt af halsskindet kan skæres af. 2. Kyllingen lægges på brystbenet og skindet skæres igennem langs rygsøjlen. 3. Med kniven løsnes kødet fra skroget langs ribbenene indtil lårkno...


  22. Kylling med Kartoffel-Fetaostefyld

    Udben kyllingen: 1. De yderste vingespidser og lidt af halsskindet kan skæres af. 2. Kyllingen lægges på brystbenet og skindet skæres igennem langs rygsøjlen. 3. Med kniven løsnes kødet fra skroget langs ribbenene indtil lårkn...


  23. Spinatsuppe med Ærter & Gulerødder

    Skyl og rens spinaten grundigt og hak den groft. Skyl zucchinierne og skær dem i strimler. Skyl gulerødderne, skrab eller skræl dem og skær dem i små tern. Pil løget og hak det fint. Skyl krydderurterne, tør dem og hak de...


  24. Urtevinaigrette

    Bland vineddike, sennep og salt. Pisk olien i lidt ad gangen til saucen er cremet. Smag til med peber. Bland urterne og pres hvidløget i. Passer fint til de fleste bladsalater...