Opskrifter » Bagværk » Boller » Burgerboller lavet med Bløddej
Burgerboller lavet med Bløddej opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave burgerboller lavet med bløddej:
- 2½ dl vand ELLER mælk (eller 50/50)
- 1 æg
- 50 g gær
- 45 g sukker
- 5 g salt
- 100 g smør (stuetemperatur)
- Ca. 600 g hvedemel
- Sesamfrø
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Burgerboller lavet med Bløddej:
Kom mælk/vand og gær i en skål eller køkkenmaskine, og opløs gæren.
Tilsæt sukker, salt og smør.
Tilsæt melet, hold lidt tilbage til at justere konsistensen med.
Æltes dejen i en køkkenskål, tages den op når den er sammenhængende, og æltes videre på køkkenbordet. Æltes dejn i hånden er det en god ide at krydsælte med begge hænder.
Når dejen føles spændstig, glat og ens i struktur er den æltet tilstrækkeligt. Drys lidt mel i køkkenskålen og lad den hæve i skålen, tildækket i ca. 15 minutter.
Slå dejen ned, og vej 90 g dej af til hver bolle. Form dejen så pæn rund som muligt, og stil bollerne på køkkenbordet. Tryk derefter bollerne med flad hånd.
Fugt begge hænder under vandhanen og tryk derefter bollerne igen, så alle er godt fugtige. Tryk derefter bollerne godt i sesamfrø, og stil dem på en bageplade.
Dæk bagepladen med folie (evt. en stor pose) og stil bollerne lunt i 1 time.
Bag bollerne ved 210°C i ca. 14 minutter, stil dem på en rist når de er færdig, så de ikke bliver fugtige i bunden
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.