Opskrifter » Bagværk » Boller » Gulerodsbrud
Gulerodsbrud opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gulerodsbrud:
- 5 dl lunkent vand
- 100 g gær
- 2 tsk salt
- 40 g sukker
- 90 g afkølet, smeltet margarine
- 200 g revne gulerødder
- 100 g solsikkekerner
- 3 æg
- Ca. 900 g mel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Gulerodsbrud:
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt og sukker.
Hæld den afkølede margarine og æggene i, og rør godt.
Tilsæt nu gulerødder og solsikkekerner.
Til sidst tilsættes så meget mel som dejen kan klare uden at være for klistret eller tør.
Sæt dejen til hævning ca. 30 minutter.
Slå dejen op, form boller som sættes på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve ca. 15 minutter og bag dem derefter i en 220°C (ikke varmluft) varm ovn.