Opskrifter » Bagværk » Boller » Grovbæster
Grovbæster opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave grovbæster:
- 5 dl vand
- 2 dl knækkede hvedekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 spsk groft salt
- 1 spsk akaciehonning
- 1½ spsk majsolie
- 2 dl tykmælk
- 50 g gær
- 300 g squash
- 100 g groft rugmel
- 600 g hvedemel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Grovbæster:
Kog vand, hvedekerner og hørfrø op i en gryde, så de bliver bløde og saftige. Sluk for blusset, og lad blandingen trække, til den er lillefingervarm.
Tilsæt gæren og rør rundt. Hæld derefter salt, honning, olie og tykmælk i, og når det er blandet godt sammen, tilsættes den revne squash.
Rør melet i lidt ad gangen. Dejen skal være meget blød.Lad dejen hæve i en stor skål 1½ time tildækket med film.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og saml den en smule. Rør ikke for meget ved den, men tag et par skeer, og læg klatter af dej på en bageplade med bagepapir. Portionen giver ca. 15-16 boller.
Drys bollerne med lidt af den grove rugmel, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Bag bollerne ved 200°C (almindelig ovn) i 25-30 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.