Madkampen.dk » Ingredienser » Knækkede hvedekerner
Opskrifter på mad med Knækkede hvedekerner
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor knækkede hvedekerner indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Grovbæster
Kog vand, hvedekerner og hørfrø op i en gryde, så de bliver bløde og saftige. Sluk for blusset, og lad blandingen trække, til den er lillefingervarm. Tilsæt gæren og rør rundt. Hæld derefter salt, honning, olie og tykmælk i, og...
-
Rugfler
Sæt kernerne i blød i kogende vand i 5-10 minutter. Hæld vandet fra. Rør gæren ud i vandet, og tilføj derefter de resterende ingredienser undtagen hvedemel og margarine. Når dejen er ensartet, tilsættes hvedemelet, og så rør...
-
Kartoffeltrekanter med Skinke
Kog kartoflerne i letsaltet vand, lad dem køle af og mos dem grundigt. Hæld kogende vand over de knækkede hvedekerner, lad det afkøle og rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er smidi...
-
Grovflutes
Hæld kerner og vand i en gryde og giv det et opkog. Hæld det i en dejskål. Hæld kærnemælk over og lad det afkøle til lillefingertemperatur. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem...
-
Grovboller med Squash
Opløs gæren i det lunkne vand. Rør sirup og salt i sammen med æggene. Riv squash med skræl og tilføj dette. Kog hvedekernerne i rigeligt vand og lad det afkøle. Kom kerner, sigtemel og grahamsmel i dejen og rør godt. ...
-
Græskarboller
Rør de knækkede hvedekerner sammen med 1 dl koldt vand og 1 dl yoghurt, og stil blandingen i køleskabet natten over. Bland surdejen med 2 dl vand, gær, græskarkerner og grahamsmelet og lad dejen hvile 10-15 minutter, inden den ælte...
-
Grove Morgenboller
Hæld det kogende vand over den knækkede hvede i en skål og lad det stå i 10 minutter. Tilsæt mælk og honning og lad blandingen blive lunken. Hæld imens de 2 slags mel i en røremaskine. Smuldr gæren over og tilsæt salt og krydde...
-
Støbejernsbrød
Opløs gæren i vandet. Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt dejen godt. Sættes til at hæve i 12 timer. Dejen hældes ud på et meldrysset bord og foldes et par gange. Efterhæver i 2 timer. Ovnen forvarmes til 250...