Madkampen.dk » Ingredienser » Havregryn

Opskrifter på mad med Havregryn

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor havregryn indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sense - Gulerodsmuffins

    Bland det hele godt i en skål. Du kan evt. køre det med en stavblender. Fordel dejen i 6 muffinsforme, gerne af silikone. Bag dem ved 180°C i 20 minutter. Topping: 2 stykker chokolade og 1 spsk smør smeltet sammen eller Topp...


  2. Grønne Pestofrikadeller

    Kom det hakkede kyllingekød i en røreskål, og rør det sammen med salt og peber. I en foodprocessor (eller med stavblender) køres spinat, pesto, pinjekerner og æg. Og dette blandes herefter med kyllingekødet. Tilsæt så havregr...


  3. Bananbrød

    Mos bananerne. Smelt kokosolien. Bland alle ingredienserne sammen og hæld dejen i en rugbrødsform. Bages ved 200°C i 30 minutter og afkøles ...


  4. Sense - Gulerodskage

    Til 1 person (til 1 måltid) Blend alle ingredienserne til kagen og lad dejen sætte sig i 10 minutter, så HUSK virker. Hæld dejen i et mindre ildfast fad og bag den i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 20 minutter. (tjek med en gaff...


  5. Bananmuffins med Blåbær & Chokolade

    Giver ca. 15 stk. Frosne blåbær skal IKKE tøes op inden brug. Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene, et ad gangen. Mos bananerne og kom dem i sammen med havregryn. Hæld mælken i. Bla...


  6. Sense - Italienske Kødboller

    Rør ingredienserne til farsen sammen. Steg løg og hvidløg i lidt karry og smør. Hæld tomaterne på. Smag til med lidt piskefløde. Form kødboller, og læg dem i panden. Lad det hele simre i ca. ½ time. Vend kødbollerne, når d...


  7. Koldhævet Franskbrød

    Gæren røres ud i det kolde vand. Olie, salt og honning tilsættes. Herefter kommes havregryn og durummel i blandingen og til sidst røres hvedemelet i, lidt ad gangen til dejen er klistret uden at falde helt sammen. Herefter komm...


  8. Rabarberkompot med Yoghurt & Knas

    Til 4 personer. Skyl og snit rabarberne. Bring de snittede rabarbere langsomt i kog sammen med sukker og vanille. Lad det simre i 5 minutter, og sæt det til afkøling. Smelt sukkeret på en lille pande og vend havregryn og nødde...


  9. Cookies på Glas

    Den perfekte værtindegave :-) Kom ingredienserne i glasset i den ovenstående rækkefølge, så de danner nogle fine lag (bland mel, natron, bagepulver og vanillesukker inden de hældes i). Luk glasset, og kom en lille sløjfe på. S...


  10. Sense - Bananpandekager

    Blend ingredienserne godt. Steg dem på en pande med en lille smule olie. Spis evt. sammen med en klat skyr, lidt 0-sukker sovs og noget gnavegrønt ved siden af....


  11. Kyllingefrikadeller med Flødeblomkål

    Skær blomkål og gulerødder i skiver og læg dem i et ildfast fad. Hæld mornaysauce over. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter. Til frikadellerne blendes alle grøntsagerne og blandes med kødet. Rør æggehvider og havr...


  12. Rabarber Crumble med Mandler

    havregryn

    Skær margarinen i tern, og hæld dem i en skål sammen med resten af ingredienserne til dejen. Smuldr dejen sammen til små klumper. Skær rabarber i 1 cm stykker og vend dem med sukker, vanille og Maizena. Kom stykkerne i et smurt ildf...



  13. Muffins med Havregryn & Bananer

    Put alle ingredienserne i en blender, og blend til en ensartet masse. Hæld dejen i smurte muffinsforme (12 stk.). Pynt med chokolade. Bag dem i ovnen ved 200°C i 15 minutter. Lad dem køle af i 10 minutter inden de serveres. ...


  14. Lynhurtig Cheesecake med Havregrynsbund

    5-8 personer. Tænd ovnen på 175°C varmluft. Smelt smørret i en gryde. Bland havregryn, sukker, vanillesukker, mel og bagepulver i en skål, og hæld det smeltede smør og siruppen i. Rør det hele godt sammen. Fordel massen ...


  15. Koldhævede Boller med Surmælk

    12 stk. Kom vand, gær og salt i en skål, og rør med en ske, til gæren er opløst. Rør derefter surmælksprodukt i, hvis du har en rest. Rør de 2 meltyper og havregryn i dejen (nøjes med 600 g, hvis du har blandet surmælksprodu...


  16. Kernefyldte Kiks

    Bland alle ingredienserne sammen, og rul dejen ud i ca. en centimeters højde. Stik kiksene ud med en udstikker (eller et glas) med en diameter på ca. 8 cm. Sæt kiksene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter ved...


  17. Havregrynspandekager

    Blend havregrynene godt. Bland nu alle ingredienserne til en ensartet dej. Steg pandekagerne i lidt olie. De er gode til morgenmad eller i madpakken....


  18. Proteinboller med Gulerod

    12 stk. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Form dejen til 12 boller. Dejen er meget klistret, men sådan skal den være. Bag bollerne i 15-20 minutter ved 180°C...


  19. Lette Havregrynskiks

    15-25 stk. Kom havregryn, sesamfrø, salt og olie i en skål og hæld kogende vand over. Rør det hele sammen med en ske til du har en klistret masse. Kom massen på et stykke bagepapir og kom endnu et stykke bagepapir over og rul dej...


  20. Hindbærsommersalat

    Blend eller mos hindbærrene, og vend fromage frais i. Smag til med vanillesukker. Pisk cremefine og vend den i frugtblandingen. Stil desserten koldt i mindst 1 time. Hak mandlerne og rist dem sammen med havregrynene på en tør pa...


  21. Havre a la Mande

    Kom havregryn samt mælk i en gryde og tilsæt vanillepulver samt lidt salt. Blend dadler og vand til en puré. Blend det rigtig godt. Si nu dadelpuréeen over i gryden, så klumperne ikke kommer med. Tænd for varmen, og kog dette...


  22. Grøntsager med Frikadellelåg

    Den med ærter, gulerødder og blomkål. Kog grøntsagsblandingen i et par minutter. Tilsæt 1 bouillonterning til kogevandet. Lad dem dryppe af. Læg grøntsagsblandingen i bunden af et ildfast fad. Bland alle ingredienserne til f...


  23. Morgenmadsmuffins med Havregryn

    havregryn

    Til 6 stk. Bland havregryn med bagepulver, salt og kanel. I en anden skål blandes æg, mælk, æble og ahornsirup. Rør havregrynsblandingen i. Lad blandingen stå i 5-10 minutter. Du kan smøre en muffinsform med lidt smør imens...



  24. Havregrynsboller med Hytteost

    Bland 5 dl vand og havregryn og lad det trække i 10 minutter. Opløs gæren i de sidste 2 dl vand. Rør alle ingredienserne sammen med en grydeske - det skal ikke æltes. Lad dejen hæve lunt i 1 time. Læg klatter af dej på e...


  25. Sunde Pandekager med Havregryn

    Bland havregryn, æg og mælk og lad det stå i 15 minutter. Blend den tyknede masse med en stavblender, og rør vanillepulver og salt i. Steg pandekagerne i lidt smør eller kokosolie ved middel til høj varme, til de er gyldne. Kom ...