Opskrifter » Bagværk » Boller » Rosinboller med Ristede Mandler & Kanel
Rosinboller med Ristede Mandler & Kanel opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rosinboller med ristede mandler & kanel:
- 50 g gær
- 25 g sukker
- 75 g smeltet, afkølet smør
- 25 g ristede, splittede mandler
- 1½ dl piskefløde
- 1 stort æg
- 1 knsp salt
- 325 g hvedemel
- Til pensling:
- 1 sammenpisket æg
- 1 spsk perlesukker
- 1 tsk stødt kanel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Rosinboller med Ristede Mandler & Kanel:
Smuldr gæren i en skål. Drys sukker over og rør, til gæren er opløst. Rør smørret i sammen med mandler, piskefløde, æg og salt.
Rør melet i lidt efter lidt og stil dejen til hævning på et lunt sted i 25 minutter.
Slå dejen sammen og del den i 12 stykker, der formes med let hånd til boller, som stilles på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve for anden gang i 20 minutter. Pensl hver bolle forsigtigt med æg. Bland sukker og kanel og drys med blandingen.
Bag bollerne på næstnederste rille i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter. Køl af på bagerist.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.