Opskrifter » Bagværk » Bradepandekager » Bedstefars Skæg
Bedstefars Skæg opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bedstefars skæg:
- Dej:
- 400 g mel
- 250 g smør eller margarine
- 300 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 4 æggeblommer
- Ca 2½ dl mælk
- Fyld:
- Ca 225 g abrikosmarmelade
- Marengs:
- 250 g sukker
- 4 æggehvider
Opskrift indsendt af Hanne N. Kristensen
Sådan laver du Bedstefars Skæg:
Fedtstoffet blødgøres og røres godt med sukkeret.
Æggeblommerne tilsættes en ad gangen.
Bagepulver og mel sigtes sammen og tilsættes sammen med mælken og der røres, til dejen er ensartet.
Dejen kommes i en smurt bradepande (ca 30x40cm).
Bages på ovnens midterste rille ved 200°C (almindelig ovn) i ca. 15 minutter. Derefter smøres marmeladen på og marengsen fordeles over fyldet. Marengsen kan evt. drysses let med sukker.
Bages straks færdig ved samme temperatur i ca. 15 minutter til marengsen er gylden.
Ovnen skal være forvarmet.