Opskrifter » Bagværk » Brød » Kærnemælksfranskbrød
Kærnemælksfranskbrød opskrift
Ingredienser
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kærnemælksfranskbrød:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Kog sirup og kommen op. Sval af inden det blandes med kærnemælken. Tilsæt den opløste gær.
Bland mel og salt sammen, og ælt det i væsken.
Arbejd dejen godt sammen til den er blank og smidig. Sæt dejen til hævning et lunt sted ca. 1½ time. Læg et klæde over.
Ælt dejen igennem og del den til 3 brød, som sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad brødene hæve ca. 20 minutter inden de bages ved 200°C i ca. 40 minutter. Bland lunkent vand og sirup og pensl brødene 2-3 gange under bagningen.
Sval brødene af under et tørt klæde.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.