Opskrifter » Bagværk » Brød » Rugbrød med Valnødder
Rugbrød med Valnødder opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rugbrød med valnødder:
- 150g knækkede rugkerner
- 500 g rugmel
- 350 g fuldkornsrugmel
- 2½ dl vand
- ½ tsk citronsyre
- 100 g grofthakkede valnødder
- 4 tsk salt
- 75 g gær
- 4 dl kærnemælk
- 2 dl nisseøl
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Rugbrød med Valnødder:
Giv de knækkede rugkerner og vandet et opkog. Køl lidt af og tilsæt kærnemælk og øl. Bland citronsyre og de tørre ingredienser i et fad.
Når væsken er håndvarm opløses gæren heri og det hele æltes sammen til en ensartet dej. Dejen skal være lind (fedtet).
Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i 20 minutter.
Fugt bordpladen og fingrene med lidt koldt vand.
Form dejen til en kugle og til den til en pølse. Læg den i en smurt bageform.
Pensl brødet med koldt vand og prik overfladen med en gaffel.
Lad brødet efterhæve, lunt og tildækket, i 20 minutter.
Sæt brødet nederst i en kold ovn, der stilles til 180°C og bag brødet ca. 80 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.