Opskrifter » Bagværk » Brød » Valnøddebrød med Øl & Honning
Valnøddebrød med Øl & Honning opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave valnøddebrød med Øl & honning:
- 1 flaske Carls Porter eller Hvidtøl
- 2½ dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 spsk honning
- 2 tsk salt
- 1½ spsk smagsneutral olie
- 1 spsk citronsaft
- 100 g hakkede valnødder
- 100 g speltflager
- Ca. 700 g hvedemel - gerne tipo 00
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Valnøddebrød med Øl & Honning:
Bland vand og øl og rør gæren ud heri.
Tilsæt honning, salt, citronsaft, olie og valnødder.
Tilsæt speltflager og rør melet i lidt ad gangen, til dejen er tung, men stadig klistret.
Den skal ikke kunne æltes med fingrene, men heller ikke være flydende. Rør den rigtig godt igennem. Lad dejen hvile tildækket 1-2 timer et lunt sted.
Vip dejen ud på et meldrysset bord - den skal ikke æltes. Når dejen har lagt sig, deles den i 2 med en skarp kniv og formes skødesløst til et brød, uden at der æltes.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket ½ time. Bag brødene ved 200°C varmluft i ca. 25-30 min.
Tip: Dejen kan skæres ud til ca. 15 boller i stedet, som så skal bage ca. 15-20 min. Bollerne skal heller heller ikke æltes.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.