Opskrifter » Bagværk » Formkager » Gurlis Kartoffelkage
Gurlis Kartoffelkage opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gurlis kartoffelkage:
- 200 g smør
- 500 g sukker
- 6 æggeblommer
- 300 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 300 g kogte, mosede kartofler
- 25 g hakkede mandler
- 6 æggehvider
- Glasur:
- 100 g flormelis
- 3 spsk kakao
- 2 spsk stærk kaffe
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Gurlis Kartoffelkage:
Tænd ovnen på 175°C, pensl en form og drys med rasp.
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommer. Bland mel og bagepulver. Mos kartoflerne. Bland begge dele i dejen, sammen med mandlerne.
Pisk hviderne meget stive. Vend dem i dejen af 2-3 gange. Da dejen er ret stiv, skal første hold hvider røres i dejen, selvom de derved går lidt i stykker.
Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ved 175°C i 45-60 minutter til den er gennembagt. Skær kagen løs langs kanten og vend den ud, til afkøling på en bagerist. Glasér kagen med kakaoglasur, når den er helt kold.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.