Opskrifter » Bagværk » Formkager » Nøddekage med Chokoladeovertræk
Nøddekage med Chokoladeovertræk opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave nøddekage med chokoladeovertræk:
- 200 g hasselnødder
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 100 g smør
- Overtræk:
- 100 g mørk chokolade
- 2½ dl piskefløde
- 50 g sukker
- 50 g smør
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Nøddekage med Chokoladeovertræk:
Blend nødderne.
Smelt smørret og lad det afkøle.
Pisk æggehviderne stive, pisk langsomt sukkeret i til en sej masse.
Fold de blendede nødder og det afkølede smør i nødderne. Kom dejen i en smurt og sukkerdrysset springform.
Bag kagen ved 180°C i ca. 35 minutter.
Hak chokoladen, kog den op med sukker og fløde, tag den af varmen og rør smørret i.
Smør overtræk på kagen og stil den køligt.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.