Opskrifter » Bagværk » Kager » Chokolade- & karamelsnitte
Chokolade- & karamelsnitte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokolade- & karamelsnitte:
- Bund:
- 125 g smør
- 140 g hvedemel
- 140 g brun farin
- 50 g kokos
- Karamelfyld:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 3 spsk ahornsirup
- Lidt salt
- 30 g smør
- Chokoladeovertræk:
- 125 g mørk chokolade
- 25 g smør
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokolade- & karamelsnitte:
Smelt smørret, bland det med farin, kokos og mel og ælt det grundigt sammen.
Tryk dejen ud i et fad på ca. 20x20 cm.
Bag bunden 12-15 minutter ved 175°C indtil den er lysebrun.
Bland den kondenserede mælk, salt, smør og ahornsirup sammen. Lad det koge op under omrøring og lad det stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 minutter, så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere.
Når bunden er bagt, hældes karamellen på bunden og bages i yderligere 10-15 minutter, eller til karamellen er fast og gylden.
Lad kagen køle helt af.
Hak chokoladen fint. Smelt smørret og rør chokoladen i. Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen. Lad kagen sætte sig i mindst et par timer men gerne natten over. Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.