Opskrifter » Bagværk » Kager » Frangipane med Rabarber
Frangipane med Rabarber opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave frangipane med rabarber:
- Rabarbersaft til Creme Fraiche:
- 2 dl vand
- 100 g sukker
- 200 g rensede rabarber
- Dej:
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 75 g mandelmel
- 50 g marcipan
- 50 g hvedemel
- 2 æg
- 50 g hvid chokolade
- 200 g rabarber
- Creme fraiche
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Frangipane med Rabarber:
Skær rabarberne i små stykker på ca. 2 cm.
Kom rabarber, cand og sukker i en gryde, og lad det koge op ved svag varme i 5-10 minutter, til rabarberne er møre og sukkeret opløst.
Tag gryden af varmen og afkøl rabarberne. Si saften fra rabarberne, og dem de 2 ting hver for sig til senere.
Rør smør med sukkeret, mandelmel, marcipan i små stykker, hvedemel og æg.
Hak den hvide chokolade halvfint og vend chokoladen i dejen.
Fordel rabarberne fra saften og de rå rabarber (skåret i små stykker) i dejen og drys med grofthakkede mandler.
Smør en bageform og kom dejen deri. Bag kagen i ca. 30 minutter til den er gylden.
Rør forsigtigt creme fraichen med rabarbersaften. Servér.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.