Opskrifter » Bagværk » Kager » Gammeldags Ovnbagt Æblekage
Gammeldags Ovnbagt Æblekage opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Gammeldags Ovnbagt Æblekage:
Blommerne skæres over, og stenen tages ud. De skæres i mindre stykker og overhældes med sherry eller portvin. Lad det trække til næste dag.
Skræl æblerne, del dem i halve og skær dem i skiver. Læg skiverne i et ildfast fad, og fordel blommestykkerne jævn herover.
Drys med kanelsukker.
Hæld blødt smør, mel og sukker i en skål og ælt det sammen med fingrene til en jævn masse (smuldredej) og fordel dejen jævnt over frugterne, tryk lidt til med fingrene for at få det jævnt.
Bag kagen i en 180°C varm ovn i ca. 45 minutter.
Server kagen lun med flødeskum, is eller creme fraiche.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.