Opskrifter » Bagværk » Kager » Karamelcroissant Kage
Karamelcroissant Kage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave karamelcroissant kage:
- 2 tørre croissanter
- 100 g strøsukker
- 2 spsk vand
- 1 1/4 dl piskefløde
- 1 1/4 dl sødmælk
- 2 sammenpiskede æg
- Evt. 2 spsk rom
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Karamelcroissant Kage:
Tænd ovnen på 180°C
Riv croissanterne i stykker og læg dem i et lille ildfast fad.
Opløs sukkeret i vand i en kasserolle ved at røre rundt i det, inden gryden sættes over middel varme.
Karamellisér sukkerblandingen ved at lade vandet fordampe uden at røre i der, indtil det får en ravgylden farve, hvilket tager omkring 3-5 minutter.
Skru helt ned for varmen, tilsæt fløden og ignorer, at det sprutter og syder, mens du pisker mælk og evt. rom i.
De klumper, der måtte dannes undervejs, skal nok forsvinde, hvis du bare pisker videre ved lav varme.
Tag nu kasserollen af varmen og pisk æggene i.
Hæld karamelcremen over croissanterne og lad dem trække i 10 minutter, hvis de er meget tørre.
Bag dem i ovnen i 20 minutter.
Kan sagtens bruges som en lille nem dessert.