Opskrifter » Bagværk » Kager » Nigellas Coca-Cola Kage
Nigellas Coca-Cola Kage opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Nigellas Coca-Cola Kage:
For en springform med bagepapir.
Forvarm ovnen til 180°C (almindelig ovn).
Bland i en stor skål mel, sukker, natron og salt.
Slå æggene ud i en lille skål og bland med kærnemælk og vanille.
Smelt smør sammen med kakao og Coca-Cola i en tykbundet gryde. Opvarm det forsigtigt.
Hæld Cola blandingen i de tørre ingredienser, og rør godt med en træske. Tilføj herefter æggeblandingen, og pisk til det er godt blandet.
Hæld dejen i den klargjorte springform og bag kagen i ca. 40 minutter.
Lad kagen stå 15 minutter i formen, før den tages ud. Tag kagen ud af formen, og til den på en rist. Læg et stykke bagepapir under risten.
I en tykbundet gryde blandes smør, Coca-Cola og kakao ved svag varme til smørret er smeltet. Fjern gryden fra varmen, tilsæt vanille og sigtet flormelis, lidt ad gangen til du har en smørbar, men stadig løbende glasur.
Hæld glasuren over kagen, mens den stadig er varm og lad derefter kagen køle af inden servering.
Tip! Der kan evt. spredes lidt finthakkede valnødder ovenpå glasuren, eller man kunne pynte kagen med små Coca-Cola slikflasker.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.