Opskrifter » Bagværk » Kager » Rabarberkage med MarengslÃ¥g
Rabarberkage med Marengslåg opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rabarberkage med marengslåg:
- 120 g blødt smør
- 2 æg
- 120 g flormelis
- 120 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 400 g rabarber
- 2 spsk rørsukker
- Marengslåg:
- 4 æggehvider
- 4 tsk lagereddike
- 200 g sukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Rabarberkage med Marengslåg:
Tænd ovnen på 200°C
Pisk smør og æg godt sammen med en håndmixer.
Bland flormelis, hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen. Vend det hele godt sammen.
Fordel dejen i en lille, smurt bradepande.
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Fordel dem over dejen, og drys med rørsukker. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, og lad den afkøle lidt.
Pisk æggehviderne luftige med en elpisker. Tilsæt eddike og halvdelen af sukkeret, og pisk igen.
Tilsæt derefter resten af sukkeret, og pisk til det er helt stift.
Fordel marengsen over kagen, og bag den i ovnen i yderligere 20-25 minutter, til marengsen er gylden.