Opskrifter » Bagværk » Kager » Smørhorn med Marcipanfyld
Smørhorn med Marcipanfyld opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave smørhorn med marcipanfyld:
- 75 g gær
- 2½ dl mælk
- 600 g hvedemel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 250 g blødt smør
- Marcipanfyld:
- 150 g marcipan
- 50 g blødt smør
- 80 g sukker
- Pynt:
- 1 æg
- Perlesukker
- 1 håndfuld mandelflager
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Smørhorn med Marcipanfyld:
16 stk.
Lun mælken og rør gæren ud deri.
Tilsæt sukker, salt, blødt smør og halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen.
Ælt resten af melet ind i dejen lidt efter lidt - dejen skal være fedtet og blank og lige akkurat slippe fingrene.
Ælt ingredienserne til fyldet sammen.
Rul dejen ud i en stor cirkel og skær 8 snit, så du får 16 trekanter (alternativt kan du dele dejen i 2 og lave 8 trekanter af hvert stykke).
Kom en klat fyld på hvert stykke dej, der hvor det er bredest, og rul derefter stykkerne sammen til horn.
Sæt hornene på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den løse snip ind under hvert horn, så det kan holde formen.
Lad hornene hæve under et fugtigt klæde i ca. 30 minutter.
Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandelflager.
Bag hornene ved 200°C i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.