Opskrifter » Bagværk » Kager » Studenterbrød
Studenterbrød opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave studenterbrød:
- 500 g kagerester
- 2 spsk flormelis
- 3 spsk kakao
- 50 g kokos
- 40 g blødt smør
- 20 g hindbærmarmelade
- 1½ spsk romessens
- 1 tsk vanillesukker
- Bund:
- 150 g hvedemel
- 100 g koldt smør
- 50 g flormelis
- 1 knsp salt
- Ca. 1-1½ æggeblomme
- Pynt
- 50 g hindbærmarmelade
- 200 g flormelis
- 1/4-½ dl vand
- Frugtfarve
- Krymmel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Studenterbrød:
Nok til ca. 10 stk.
Kagerester kan f.eks være chokoladekage, sandkage, digestive kiks, wienerbrød.
Til bunden blandes mel, flormelis og salt. Det kolde smør skæres i terninger og smuldres sammen med melet, til det minder om rasp i konsistensen.
Få dejen til at hænge sammen med æggeblommerne så hurtigt som muligt uden at ælte for meget. Pak dejen ind i folie, og lad den stå i køleskabet i 30 minutter.
Til kagemassen køres alle kageresterne i en foodprocessor til det er godt smuldret. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser. Konsistensen skal ikke være for klistret, men heller ikke tør.
Rul dejen ud til en forkant på et stykke bagepapir, prik nogle huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 180°C varm ovn i ca. 15 minutter. Køl bunden af på en rist.
Når bunden er afkølet, smøres der hindbærmarmelade på. Form en pæn firkant af kagemassen, og læg den forsigtigt oven på bunden.
Rør glasuren, kom det på kage, og drys med krymmel. Lad kagen stå og trække en times tid, inden den skæres ud og serveres.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.