Opskrifter » Bagværk » Kager » KoldskÃ¥l Cheesecake
Koldskål Cheesecake opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave koldskål cheesecake:
- Bund:
- 180 g kammerjunkere
- 80 g smeltet smør
- Koldskål-fyld:
- 5 dl kærnemælk
- 1½ æggeblomme
- Korn fra 1 vanillestang
- 0,6 dl sukker
- 300 g flødeost
- Saft og skal fra 1 citron
- 5-6 blade husblas
- Pynt:
- Friske, skiveskårede jordbær
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Koldskål Cheesecake:
Knus kammerjunkerne i en blender.
Smelt smørret, og bland det med kammerjunkerne. Pres massen ned i en 20cm springform, og sæt bunden i køleskabet i cirka en halv time.
Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn til en luftig æggesnaps.
Rør kærnemælken i æggesnapsen og vend citronskal i.
Rør koldskålen godt sammen med flødeosten. Lad cremen stå og trække mens du sætter husblas i blød.
Smelt husblasen over vandbad og kom det i koldskålsblandingen. Brug citronsaften og lidt af cremen til at afkøle husblasen med, så den har cirka samme temperatur som resten inden du rører den i.
Tag bunden ud af køleskabet, og hæld cremen over.
Sæt kagen i køleskabet i mindst 5 timer - gerne natten over. Pynt med friske jordbær (eller andre bær eller frugter).