Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Lagkage med Citron
Lagkage med Citron opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave lagkage med citron:
- 4 æg
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Fyld og pynt:
- 4 appelsiner
- Evt. 2 kiwifrugter
- Ca. 1 dl appelsinsaft
- ½ liter piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Lagkage med Citron:
12-14 stykker.
Bagetid: ½ time ved 200˚.
Tænd ovnen. Smør en springform (ca. 24cm i diameter) med smør.
Pisk æg og sukker til let og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt rundt.
Hæld straks dejen i formen, og bag den på bagerist nederst i ovnen.
Del kagen i 3 dele, når den er kold.
Dryp bundene med appelsinsaft. Skær de pillede appelsiner i skiver eller mindre stykker. Lad dem trække med lidt sukker. Pisk fløden stiv.
Bland halvdelen af flødeskummet med halvdelen af appelsinerne.
Læg fyldet mellem bundene, og lad dem trække nogle timer.
Pynt kagen med resten af flødeskummet og appelsinstykker. Den kan også pyntes med skiver af vanilleis og jordbær.
Tip: Lagkagen kan laves med andre frugter i flødeskum. F.eks: Jordbær, ferskner eller blandet frugtsalat.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.