Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Færøsk Æblelagkage
Færøsk Æblelagkage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave færøsk Æblelagkage:
- Marengsbunde:
- 5 æggehvider
- 250 g sukker
- Karamelsauce:
- 2 dl sirup
- Ca. 5 spsk flormelis
- 2 tsk vanillesukker
- Ca. 1 dl piskefløde
- Fyld:
- 4 syrlige æbler
- 1/4 liter piskefløde
- 1/4 liter creme fraiche
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Færøsk Æblelagkage:
Pisk æggehviderne stive, og derefter hældes sukkeret i lidt efter lidt under konstant omrøring.
Smør massen ud på 2 bageplader i den form du ønsker og bages i 1-2 timer ved 125°C almindelig ovn (alt efter om du ønsker den helt hård eller lidt blød i midten).
Hæld ingredienserne til karamelsaucen i en gryde, og lad det småkoge i 15-20 minutter. Lad det køle af.
Pisk fløden stiv og bland den med creme fraiche. Skræl æblerne og skær dem i små tern. Bland det hele sammen. Kom halvdelen af fyldet på den ene bund, og læg den anden bund ovenpå. Kom resten af cremen på.
Fordel karamelsaucen udover kagen.
Server meget gerne kagen i et fad med kant, da der er godt med fyld og karamel. Du kan evt. pynte med lidt friske bær, hvis du har nogen.