Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Lagkage med Frisk Frugt
Lagkage med Frisk Frugt opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave lagkage med frisk frugt:
- 310 g margarine
- 250 g sukker
- 5 æggeblommer
- 2½ dl kaffefløde
- 190 g mel
- 3 3/4 tsk bagepulver
- Marengs:
- 5 æggehvider
- 375 g sukker
- 2½ tsk vanillesukker
- 100 g finthakkede hasselnødder
- Fyld:
- Frisk frugt (f.eks. jordbær, kiwi, banan, hindbær)
- 4 dl piskefløde
- 4 dl creme fraiche eller græsk yoghurt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Lagkage med Frisk Frugt:
Rør margarine, sukker og æggeblommer sammen til det bliver let og luftigt.
Tilsæt fløde, mel og bagepulver, og rør det hele sammen til en flydende dej.
Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Pisk æggehviderne stive - lige inden de er helt stive, tilsættes sukkeret og piskes med. Til sidst vendes vanillesukker og hasselnødder i.
Hæld marengsmassen ud over dejen.
Bag kagen ved 200°C (ikke varmluft) i 30-40 minutter på midterste rille. Mærk efter med en strikkepind eller kødnål.
Når kagen er afkølet, hældes fløde/yoghurtblandingen over, og der pyntes med frisk frugt.