Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Lagkage med Jordbær & Rabarber
Lagkage med Jordbær & Rabarber opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave lagkage med jordbær & rabarber:
- Marengs:
- 200 g sukker
- 100 g mandler
- 4 æggehvider
- Rabarber flødeskum:
- Et bundt rabarber
- 150 g sukker
- 1 spsk kartoffelmel
- 1 tsk vanillesukker
- Flødeskum
- Pynt:
- 1 bakke jordbær
- God mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Lagkage med Jordbær & Rabarber:
Rens og skær rabarberne i ca. 3 cm lange stykker (jo flere rabarber, des mere syrligt rabarber-flødeskum). Vend rabarberne sammen med sukker, kartoffelmel og vanillesukker, og bag det i et ovnfast fad i ca. 35 minutter ved 175°C.
Når rabarberne er møre, moses de med en gaffel, og sættes til afkøling.
Lav imens marengsen:
Æggehviderne piskes stive. Sukkeret hældes ved, og der piskes til de bliver helt stive og blanke.
Mandlerne hakkes groft med skal, og vendes forsigtigt i æggehviderne med en dejskraber.
Massen lægges ud i en cirkel på et stykke bagepapir, som med fordel kan smøres med smør og drysses med lidt mel, da marengsen så lettere slipper efter den er bagt.
Bages i 35-45 minutter ved 150°C. Hold godt øje med den, så den ikke brænder på.
Pisk fløden, gerne ret stift, bland de bagte og afkølede rabarber i flødeskummet.
Når marengsen er færdigbagt, skal den køle af.
Når marengsen er kølet af, lægges den på et fad, rabarber flødeskum fordeles over marengsen, og der pyntes med jordbærskiver og finthakket mørk chokolade.
Tip: Både marengs og de bagte rabarber kan laves dagen i forvejen, hvis det skal være lidt nemt, når man får gæster.